Di atas izin dan kehendak Allah SWT maka dilahirkan Website Sekolah Kebangsaan Balimbang.Pulau Bum-Bum.Semporna.Sabah.

Usaha dan keperihatian betapa perlunya maklumat di terima dengan secepatnya,secepat berkembangnya teknologi maklumat dewasa ini.Seiring perkembangan Teknologi Maklumat akan membawa arus perdana yang sangat diperlukan bagi sekolah dipelosok luar bandar.Sebarang informasi dan data dapat di sampaikan kepada masyarakat setempat dan di luar kawasan dengan pantas dan berkesan.

Usaha Pentadbir Sekolah Kebangsaan Balimbang di bawah pimpinan Guru Besar Tuan Haji Abdul Bangsa Hj.Alasa  bagi mewujudkan dan sokongan penuh membina Website sekolah yang dapat menyampaikan sebarang perkembangan program dan segala aktiviti sekolah,Jabatan Pelajaran Daerah Semporna dan bahagian Tawau dapat didedahkan kepada masyarakat dengan baik.

Para pendidik dan PIBG sekolah akan mudah menyimpan dan mengumpul data mentah setelah diproses akan menjadi maklumat berguna dengan cara penyampaian berteknologi bermaklumat sebegini.

Website blog direkabentuk menjadi website sekolah di bina pada 6.9.2008 pada jam 2 pagi.

Yang Benar

En.Suhaidi Hj.Adinin

Penolong Kanan Ko-Kurikulum

SK.Balimbang.Semporna.Sabah.

Selaku Admin WebMaster.

 
posted by: shuhadlly (reply)
post date: 09.25.08 (9:03 pm)

assalammualaikum dan alhamdulillah perubahan yang positif dengan adanya website sekolah mudah bagi sesiapa yang ingin melawati keadaan sekolah. semua ni idea pukul 2 pagi eheheeh boleh tahan!!!!! hidup bum bum....posted by: cadangan (reply)
post date: 09.25.08 (9:06 pm)

kalau boleh buat penambahan icon untuk waktu solat dan jam bagi setiap negera yang mempunyai perbezaan masa. ini dapat menambahkan lagi ilmu pengetahuan semasa agar pengunjung dilaman web ini dapat ilmu pengetahuan sampingan.apa pun sudah kira mantap website ni horreeeey.....tahniah!!!posted by: LIDIAH BT HJ SAHADAN (reply)
post date: 11.04.08 (12:42 am)

assalamualaikum,TAHNIAH KEPADA SEMUA WARGA TENAGA PENGAJAR SK BALIMBANG.Kejayaan anda kebanggaan kami.Teruskan usaha anda!!Lahirkan pelajar yang cemerlang,gemilang dan terbilang.BUM-BUM BOLEH!!!posted by: zawiah (reply)
post date: 01.16.09 (4:17 pm)

Assalamualaikum,Tahniah buat cikgu suhaidi dengan adanya website ini.Semoga usaha murni cikgu diberkati olehNYA.Mudah-mudahan tahun baru ini memberi satu sinar untuk kita semua.Khususnya untuk sk balimbang...posted by: RASID..ASAD (reply)
post date: 04.01.09 (9:14 am)

ASLMUALAIKUM...SYE UCAP KAN PDA KPDA GRU GRU BLEMBNG SMGA BRJYA DLM KRJYA
posted by: JP Mohd Gan (reply)
post date: 04.29.09 (10:27 pm)

dengan adanya website seperti ini sebenarnya ianya memberi banyak manafaat kepada warga pendidik di seluruh Malaysia,syabas dan tahniah untuk warga SK. Balimbang!posted by: Nora (reply)
post date: 07.15.09 (3:32 am)

Salam....Tahniah ats kejayaan mewujudkan web untuk SK Balimbang. Moga segala usaha murni ini dapat menyuntik semangat untuk semua warga pendidik SK Balimbang ke arah yang lebih cemerlang, Insyaallah.posted by: sahabat lama (reply)
post date: 08.04.09 (10:11 pm)

Teruskan usaha anda...salam sahabat lama.posted by: sahabat lama (reply)
post date: 08.04.09 (10:12 pm)

Teruskan usaha anda...salam sahabat lama.posted by: urang balimbang (reply)
post date: 08.29.09 (6:05 am)

OK tu sybas TQ for you job.posted by: shahida (reply)
post date: 11.28.09 (11:55 pm)

semoga sk balimbang terus dapat melahirkan generasi yang menjadi tonggak masa depan bangsa dan negara.teruskan usaha ke arah sk balimbang maju jayaposted by: Hajar (reply)
post date: 01.19.10 (3:20 am)

SELAMAT TAHUN BARU KEPADA SEMUA WARGA SK BALIMBANG. SEMOGA TAHUN INI LEBIH BERMAKNA DARIPADA SEBELUMNYA...KULLU AM WA ANTUM BI KHAIRposted by: Fairuz Mihat (reply)
post date: 02.04.10 (7:36 pm)

Nampak macam best je mengajar di SK Balimbang. Ada kekosongan guru lagi ke di situ?posted by: Fairuz Mihat (reply)
post date: 02.04.10 (7:37 pm)

Kalau boleh, teringin menabur bakti di sana.posted by: Nurul iftiha misal(ex-student) (reply)
post date: 02.08.10 (7:33 am)

CONGRATULATIONS FOR THE FIRST WEBSITE IN BUM-BUM....
& BEST OF LUCK TO U ALLposted by: mahadir sulungan(kg tanjung baru) (reply)
post date: 02.12.10 (8:51 am)

assalammualaikum,terima kasih kepada warga semua tenaga pengajar sk balimbang atas usaha mewujudkan web ini kejayaan anda kebanggan saya bekas pelajar sk balimbang,jasamu tetap dikenang.posted by: Zira/ira (reply)
post date: 02.14.10 (6:15 pm)

Salam... Semoga semua warga Sk Balimbang ke arah kecemerlangan... Majulah SK Balimbang!!posted by: babat taling (reply)
post date: 02.17.10 (5:43 pm)

assalamulikum nakura,

cayalah pada babatmu ini.
teruskan usaha mu yang murni ini

jangan lupa 2 - 0 okposted by: babat taling (reply)
post date: 02.17.10 (5:49 pm)

assalamulikum nakura,

cayalah pada babatmu ini.
teruskan usaha mu yang murni ini

jangan lupa 2 - 0 okposted by: mohd tahir b jaafar (reply)
post date: 03.03.10 (3:59 am)

sebagai ank watan kg balimbang sy melahirkn rasa bangga dgn adehnye website untuk sk balimbang.semoga para pelajar2 warga sk balimbang berjaya.terimah kasih sy ucapkn kepada guru2 sk balimbang kerana tekun mengajar.shggakn ade d antaranye yg dh berjaya.salam sy dr perantauan.sy sgt rindukn kg halaman sy.tak lupa juga sy ucapkn jutaan terima kasih kepada perdana menteri kita kerana mengasaskn khimat satu malaysia yg telah berjaya menyatuhkn seluruh rakyat di negara ini.tiada lg perbezaan dr segi pangkat darjat dn asal usul.sebagai seorg perantau.sy telah hdp lbh selasa kat semenjung ini.tanpa memencilkn diri.kerana rakyat disini mengangap sy dr sebahagian keluarga mereka.oleh kerana disebabkn peranan perdana menteri kita iaitu satu malaysia.tahniah DATUK SRI MOHD NAJIB.kerana telah berjaya menyatuhkn rakyat di negara ni.sy mewakili 26 juta rakyat malaysia melahirkn rasa gembira yg tak terhingga ini.posted by: SAMIR @ MEAY (reply)
post date: 03.03.10 (4:28 pm)

tahniah....web nie membuka minda semua warga pendidik dan masyarakat. walaupun sekolah menyusuri laut berombak, teknologi canggih ni tak dapat mematahkan gelombang semangat pendidik specially WARGA SK BALIMBANG...tahniah aroisssposted by: ANAK BAJAU (reply)
post date: 03.05.10 (12:46 am)

ASSALAMMUALAIKUM.KAMIMUN.AKU SANGAT NGENTOM KAMAPUNG SBB AKU TAGGOL NAH HALAM MOLEH.BITINAAN AKU TIA MAH SEMENANJUNG MERANTAU.AKU ANK WATAN KG BALIMBANG.BAI DAHU AKU AMASINJIR AMUA PENUMPANG MIN JETI BALIMBANG NI SEMPOLNA.SAGOK BITINAAN AKU MERANTAU.AKU NGENTOM MAH KELUARGA KU MAKA SEHEK2 KU.
posted by: balimbang (reply)
post date: 03.15.10 (6:03 am)

Terima Kasih Semoga Anda Turut Sama Berjuang Untuk Anak Bangsa Kita.posted by: YAKUB EKE (reply)
post date: 04.19.10 (6:29 pm)

TAHNIAH KEPADA SEMUA WARGA SK BALIMBANG KERANA DAPAT MEMBUKA BLOG PERTAMA DI PULAU BUM-BUM , SEMPORNA , SEKURANG2NYA DAPAT LAH KITA MEMBERI KOMEN2 ,TERTENTU...........posted by: OMAREALL (reply)
post date: 07.03.10 (12:07 am)

TERIMA KASIH KERANA PERUBAHAN YANG DILAKUKAN, PERUBAHAN YANG BERLAKU SUDAH TENTU MEMERLUKAN PENGORBANAN BUKAN SAHAJA TENAGA, BUAH FIKIRAN MALAH MASA. TETAPI APA PUN PERUBAHAN YANG KITA LAKUKAN SEOLAH-OLAH TIDAK LAGI DAPAT MENEPIS "TITLE" GURU-GURU SEMPORNA TIDAK MENGAJAR.WALAU BAGAIMANAPUN HANYA GURU-GURU YANG PERNAH MENGAJAR DI PULAU BUM-BUM SAHAJA MENGERTI BETAPA SUKARNYA KITA BERJUANG DEMI ANAK BANGSA KITA. ORANG ATASAN KITA SEOLAH-OLAH MENYAMAKAN KITA SEPERTI ROBOT YANG TIDAK ADA PERASAAN, KITA DIARAH MENGAJAR DILUAR BANDAR DALAM KEADAAN KEMUDAHAN YANG TERBATAS, PADA MASA YANG SAMA RAKAN-RAKAN KITA DI DAERAH DAN DI BANDAR MENGAJAR DALAM KEADAAN SELESA. KITA DIBAYAR WANG INSENTIF PEDALAMAN. TAPI TAHUKAH TUAN-TUAN WANG ITU SEOLAH-OLAH TIDAK BERMAKNA LAGI APABILA KITA TERPAKSA MENINGGALKAN ANAK-ANAK SENDIRI TIDAK TERURUS, SEDANGKAN ANAK-ANAK PARA PEGAWAI ATASAN KITA BEBAS DAN SENANG MENGHANTAR ANAK-ANAK MEREKA KE SEKOLAH YANG LEBIH BAIK?. WALAU BAGAIMANA ITU BUKANLAH ALASAN UNTUK KITA MENIDAKKAN TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB KITA, TETAPI TOLONGLAH FAHAMI KEADAAN GURU-GURU KITA DI LUAR BANDAR YANG TIADA KEMUDAHAN ASAS, TIADA TEMPAT MENGAJI, TIADA TEMPAT TUYSEN.posted by: Guru-guru Semporna (reply)
post date: 07.03.10 (7:14 pm)

Sebagai warga guru,kita selalu dipersalahkan atas kesalahan atau kegagalan kita dalam melahirkan modal insan berguna dan berkualiti. Mungkin elok juga UPSR dan PMR dimansuhkan kerana matlamatnya hanya untuk akademik semata-mata, walaupun dalam bidang-bidang lain kita guru-guru Semporna telah berjaya melahirkan kejayaan demi kejayaan. Terbaru kita telah dikejutkan dengan tindakan tunjuk sebab guru-guru daerah Semporna kerana gagal menjalankan tugas dengan cemerlang. Malah masalah itu telah dijaja dari satu tempat ke satu tempat sebagai modal untuk mengutuk dan menidakkan pengorbanan guru-guru daerah Semporna. Alahai !!! sungguh malang kita guru-guru Semporna. Kita dibiarkan, kita tidak dipantau akibatkan guru-guru merasa selesa dengan kerja yang ada kerana tiada teguran, kerja tanpa teguran ini telah menjadi satu kebiasaan, bila kebiasaan telah menguasai diri ia telah menjadi budaya dan bila sudah menjadi budaya amat sukar kita ubah. Apa tidak, bila ada lawatan ke Semporna destinasi utama ialah Universiti Sipadan dan Maktab Perguruan Mabul. Kalau kita guna KBKK kita apakah tujuan, apakah niat disebalik lawatan itu?. Adakah ia lawatan untuk memperbaiki institusi pendidikan di daerah atau untuk tujuan memperkayakan pengalaman tentang ekopelancungan supaya balik nanti banyak yang dicurahkan kepada anak bangsa!. ATAUUUU sengaja melengah-lengahkan pegawai-pegawai berkenaan oleh pihak-pihak tertentu supaya bau busuk tidak akan terhidu? Sungguh malang!!!. Saya tegur tuan-tuan, janganlah terlalu memperlekeh guru-guru tanpa membuat kajian secara terperinci!!!!posted by: Pelajar Sulimbag (reply)
post date: 07.27.10 (12:15 pm)

Terkilan pula dengan keluhan GURU-GURU SEMPORNA. Saya selaku ibu bapa ingin tahu adakah saudara mewakili semua kalangan guru-guru daerah Semporna ? Kalau ia adakah saudara sedar berapa keratkah kalangan guru yang benar-benar mematuhi akurjanji perguruan ? Saya tidak memperlekeh 100 peratus kalangan guru. Akan tetapi sedarkah kita terdapat bintik-bintik hitam dalam kumpulan saudara ? Apakah akurjanji yang perlu dipatuhi sewaktu menerima watikah perlantikan telah benar-benar tidak diselewengkan ? Sesungguhnya saya tabik kepada kalangan guru yang merasakan diri mereka telah tidak sesuai untuk menjadi idola dan contoh kepada masyarakat, Mereka mengambil jalan pintas dengan berhenti sahaja daripada makan gaji haram bukan gaji buta semata. Tidak cukupkah gaji yang diberi sehingga ada kalangan guru menjadikan profesyen lain menjadi hakiki pada mereka bukan sebagai guru sepertimana akurjanji pertama. Adakah guru telah diberi satu keistemewaan untuk melibatkan diri dalam pelbagai aktiviti ? Kontraktor, AJL, Politik, Judi ? tidak cukup dengan itu ada pula sampai keperingkat Penagih Dadah ? Saya tidak menyalahkan orang atasan saudara sekiranya mereka melawat Sipadan dan Mabul. Mungkin ini masih dekat dan dalam negara. Tahukah saudara ada kalangan guru sampai berbulan tidak mengajar ? Melancong keluar negara Filipina dan Indonesia merupakan destinasi terbaik bagi mereka sebab mereka tahu dahi licin amat mudah untuk diperolehi oleh kalangan segelintir guru. Guru hari ini telah jauh berbeza dengan guru era sebelum 90an. Mungkin saudara merasakan saya sengaja memperlekeh kumpulan saudara akan tetapi perlu kita ketahui sepertimana ajaran guru " KERNA SETITIK NILA ROKAS AIR SEBELANGA. Seharusnya kalangan guru menjadikan diri mereka idola dan contoh yang terbaik kepada murid bahkan masyarakat setempat dengan menunjukkan akhlak yang baik bukan memberi gambaran sehingga ada guru menjadi juara dengan didakwa dimahkamah atas kesalahan PENAGIH SYABU, CURI PERALATAN KERETA dll jenayah. Saya mencadangkan agar saudara membawa usul keperingkat tertinggi untuk kementerian menubuhkan SURUHANJAYA PENAMBAHBAIKAN GURU MALAYSIA @ SPGM demi membersihkan nama baik guru dan meletakkan Profesyen Guru ditempat yang semurni-murninya dengan memperkasakan akhlak dan budaya yang positif. Tabik pada guru yang tidak terjerumus kearah negetif dan bangkitlah dengan kesedaran bagi kalangan guru yang makan gaji haram.posted by: Mohd Hashim Jamil (reply)
post date: 07.27.10 (12:27 pm)

Sebagai sebahagian dari pelajar SK Balimbang saya mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada tenaga pengajar yang telah memberikan diri saya diantara kalangan Pelajar Cemerlang Tahun 6/2006. Terpanggil dengan komen Pelajar Sulimbag, saya merayu pada kalangan bintik-bintik hitam kalau pun ada diSKBS harap Guru Besar mengambil langkah drastik bagi mencegahnya dari menjadikan SKBS terpapang dipelbagai media sepertimana sekolah lain seperti SM Sung Siew dan SM St Mary daerah Sandakan dengan pelbagai isu yang menyakitkan. Tetapi sebagai bekas pelajar disekolah berkenaan saya berkeyakinan ianya tidak terjebak kekancah kehancuran memandangkan Sejarah telah membuktikan SK Balimbang telah banyak melahirkan Modal Insan yang menjadi contoh terbaik. Harapan saya pada kalangan guru TERUSKAN KHIDMAT ANDA SELAGI PERAHU PACIK SUANDI TIDAK MENINGGALKAN ANDA. ha...ha.. @ Pacik Suandi Jasa Mu Pasti DiKenang.posted by: Pelajar Sulimbag (reply)
post date: 07.27.10 (12:27 pm)

Terkilan pula dengan keluhan GURU-GURU SEMPORNA. Saya selaku ibu bapa ingin tahu adakah saudara mewakili semua kalangan guru-guru daerah Semporna ? Kalau ia adakah saudara sedar berapa keratkah kalangan guru yang benar-benar mematuhi akurjanji perguruan ? Saya tidak memperlekeh 100 peratus kalangan guru. Akan tetapi sedarkah kita terdapat bintik-bintik hitam dalam kumpulan saudara ? Apakah akurjanji yang perlu dipatuhi sewaktu menerima watikah perlantikan telah benar-benar tidak diselewengkan ? Sesungguhnya saya tabik kepada kalangan guru yang merasakan diri mereka telah tidak sesuai untuk menjadi idola dan contoh kepada masyarakat, Mereka mengambil jalan pintas dengan berhenti sahaja daripada makan gaji haram bukan gaji buta semata. Tidak cukupkah gaji yang diberi sehingga ada kalangan guru menjadikan profesyen lain menjadi hakiki pada mereka bukan sebagai guru sepertimana akurjanji pertama. Adakah guru telah diberi satu keistemewaan untuk melibatkan diri dalam pelbagai aktiviti ? Kontraktor, AJL, Politik, Judi ? tidak cukup dengan itu ada pula sampai keperingkat Penagih Dadah ? Saya tidak menyalahkan orang atasan saudara sekiranya mereka melawat Sipadan dan Mabul. Mungkin ini masih dekat dan dalam negara. Tahukah saudara ada kalangan guru sampai berbulan tidak mengajar ? Melancong keluar negara Filipina dan Indonesia merupakan destinasi terbaik bagi mereka sebab mereka tahu dahi licin amat mudah untuk diperolehi oleh kalangan segelintir guru. Guru hari ini telah jauh berbeza dengan guru era sebelum 90an. Mungkin saudara merasakan saya sengaja memperlekeh kumpulan saudara akan tetapi perlu kita ketahui sepertimana ajaran guru " KERNA SETITIK NILA ROKAS AIR SEBELANGA. Seharusnya kalangan guru menjadikan diri mereka idola dan contoh yang terbaik kepada murid bahkan masyarakat setempat dengan menunjukkan akhlak yang baik bukan memberi gambaran sehingga ada guru menjadi juara dengan didakwa dimahkamah atas kesalahan PENAGIH SYABU, CURI PERALATAN KERETA dll jenayah. Saya mencadangkan agar saudara membawa usul keperingkat tertinggi untuk kementerian menubuhkan SURUHANJAYA PENAMBAHBAIKAN GURU MALAYSIA @ SPGM demi membersihkan nama baik guru dan meletakkan Profesyen Guru ditempat yang semurni-murninya dengan memperkasakan akhlak dan budaya yang positif. Tabik pada guru yang tidak terjerumus kearah negetif dan bangkitlah dengan kesedaran bagi kalangan guru yang makan gaji haram.posted by: Guru Terkilan (reply)
post date: 08.13.10 (11:35 pm)

Reply to:
Terima kasih ibu bapa yang prihatin, kalau kita kira bilangan yang tuan maksudkan yang terlibat itu adalah bilangan mungkin yang sedikit, seperti mana juga laporan bahawa guru-guru memancing dan meninggalkan tugas, saya rasa bilangannya amat sedikit, tetapi itu yang dilaporkan. Bilangan yang terlibat itu sebenarnya tidak sampai menjejaskan sekolah sehingga menjadi berita sensasi. Tuan-tuan soal mempersalahkan guru-guru di daerah Semporna ini telah sekian lama, malah ramai sudah yang telah meninggalkan Semporna dan diganti dengan guru-guru baru, pun masalah sama aje. Tapi saya heran pula kenapa sebuah sekolah yang ramai penuntutnya dari kalangan orang luar spt SK Bukit Lalang nampaknya berjaya walaupun sekolah baru. Saya rasa tuan-tuan perlu fikir semula. Jangan hanya mempersalahkan guru-guru semata seperti terlibat dalam dadah, syabu, curi peralatan kereta, walhal sokongan ibu bapa seperti tuan-tuan amat diperlukan?. Mungkin tuan tidak terlibat langsung dalam pengurusan pendidikan formal di sekolah. Kalau kita adakan mesyuarat PIBG siapa yang datang?, kalau jadi pengerusi PIBG apa yang dibuat?, kalau panggil tandatangan buku rekod pelajar siapa yang datang?, kalau bagi KWMP siapa yang datang? dan paling hebat kalau ambil tindakan pada pelajar siapa yang datang?. Adakah yang datang itu seperti tuan ini yang ide bernas boleh membantu atau hanya mencari kesalahan guru-guru tanpa cermin diri dulu? Cuba anda cermin masyarakat anda di daerah Semporna Jabatan mana yang tidak rosak?.posted by: Pembela Guru (reply)
post date: 08.14.10 (12:23 am)

Rasa terpanggil untuk menyertai komen tentang guru-guru di Daerah Semporna yang dikatakan terlibat dalam Kontraktor, AJL, Politik. Memang ada guru-guru terlibat dan adapun yang mewah pakai kereta besar. Bila pihak sekolah ambil tindakan kekadang ada pula orang ketiga yang membela guru-guru ini. Mungkin pembabitan guru dalam aktiviti luar anda nampak kerana golongan ini ramai di Semporna, bagaimana dengan kakitangan kerajaan yang lain? Saya rasa lagi hebat, bilangan yang sedikit tetapi mewah?. Kalau guru terlibat dengan syabu atau dadah biasanya pihak sekolah ambil tindakan. Bagaimana dengan aktiviti kakitangan jabatan lain?, ada yang sampai mempertaruhkan keselamatan negara, adakah tuan sedar?. Berapa ramai anak bangsa tuan tidak ada MyKad?, tapi hidung mancung pula yang ada MyKad? ada yang sudah buka gedung perniagaan? depan wakil rakyat tuan pula itu?. Jangan pula suatu hari nanti apabila hidung mancung ini menjadi ketua anda, maka tuan masih lagi mempersalahan guru-guru? Berapa ramai ibubapa mempunyai anak tanpa kahwin?, anak mancung dan puteh, tetapi bapa hitam legam dan hidung pesek?. Sedarkah tuan bahawa siapa yang banyak berbaris di JPN?, itu yang sepatutnya tuan highlightkan atau gusarkan, bukan guru. Pernahkah tuan juga lihat berapa ramai "kaum lannag" yang berbaris di JPN?, tapi anehnya ada MyKad. Kalau kalangan kaum anda berniaga makanan, tidak pula kamu sokong, malah Kedai Kopi Lannag, Pakistan dan Tamil yang anda kunjungi?... Sama-samalah kita fikirkan. Isu guru bukan perkara baru, tetapi sama-samalah kita perbaikinya. Jangan Gajah dibibir mata yang sedang melompat-lompat tak nampak, tetapi kuman di lautan yang menyelam pula lagikan nampakkk.....posted by: SPM JE. SMK KABOGAN (reply)
post date: 10.17.10 (2:17 am)

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM 1 MALAYSIA.PERTAMA SEKALI SAYA MENGUCAPKAN SYABAS DAN TAHNIAH ADANYA LAMAN INI.KALAU TIDAK PAYAHLAH SIKIT MECARI GURU-GURU KESAYANGAN DI DAERAH SEMPORNA NI.
SECARA PERIBAI,SAYA TIDAK MEMIHAK KEPADA MANA-MANA PIHAK SEKALIPUN.TETAPI KITA PERLU FIKIR DAN RENUNGKAN SEKETIKA.SENANG KATALAH"APABILA SESEORANG TIADA KERJA,NAK CARI KERJA,DAH DAPAT KERJA,TAK NAK KERJA PULA".HAKIKATNYA KERJA BOSPUN,KERJA JUGA.DAH BANYAK DUIT,NAK CARI DUIT LAGI.
APA YANG KITA CARI DI DUNIA NI?.
ANDA DAHPUN MEMILIKI KERETA,TANAH,RUMAH.WANG AWASAN/SIMPANAN.TABUNGAN PENDIDIKAN ANAK.
NAK APA LAGI?CARI DUIT LEBIH BOLEH,TAPI API ADA CARALAH.SABTU AHAD KAN ADA.TAK MINGGU NI,MINGGU DEPAN.
BERKAITAN MYKAD TU,ISU NI MEMANG BAGUS DIBINCANGKAN TAMBAHAN PULA DI DAERAH SEMPORNA.DALAM HAL MYKAD NI KENA CARI SALURAN BETUL UNTUK MESEJ NI DISAMPAIKAN DENGAN BERKESAN DAN TINDAKAN SEGERA.
TIADA MASALAH DALAM MASALAH MELAINKAN KITA SENDIRI YANG MENCARI MASALAH.....posted by: SAMBAGANKU (UPSR 10) (reply)
post date: 12.11.10 (7:26 am)

ASSALAMULAIKUM, GURU-GURU YANG BUDIMAN JADIKAN KOMEN YANG DIBERI ITU SEBAGAI SATU DORONGAN UNTUK MENINGKATKAN KOMITMEN DIRI UNTUK MENINGKATKAN PENDIDIKAN ANAK BANGSA BUKAN MENINGKATKAN NAMA SEKOLAH DENGAN PERATUSAN KEPUTUSAN PEPERIKSAAN YANG TINGGI. AMATLAH MALANG ANAK-ANAK BANGSA KITA YANG TERPAKSA DIPROJEK MASA PEPERIKSAAN TERUTAMA MASA UPSR DEMI MEMARTABATKAN NAMA SEKOLAH. DIMANA PERANAN GURU DARI TAHUN SATU HINGGA MASA UPSR??? GURU AMAT RISAU BILA SEKOLAH DAPAT 0% TAPI ADAKAH GURU RISAU BILA DIA PONTENG KERJA DAN MEMBIARKAN ANAK MURIDNYA YANG MEMERLUKAN TUNJUK AJARNYA DI KELAS???? DATANG KE SEKOLAH DENGAN MENGALAS BEG YANG SARAT MUATAN DENGAN BUKU TEKS. ADAKAH ANDA SEORANG GURU YANG PERIHATIN?? TEPUK DADA TANYA ........ JAGAN SUKA CARI SALAH ORANG LAIN. JABATAN PENDIDIKAN TIDAK MEMPUNYAI PERANAN YANG SAMA DENGAN JABATAN LAIN. NAMANYA JUGA PENDIDIKAN MEMANG PUN PERANANNYA MENDIDIK BUKAN MENJAGA ORANG YANG DAPAT MYKAD,ORANG YANG HIDUNG MANCUNG, ORANG YANG HIDUNG PESEK. DAH TAHU ORANG YANG BERURUSAN DI JPN JADI APA PERANAN ANDA?
posted by: BAGAIRAKULANU (reply)
post date: 12.11.10 (7:55 am)

ASSALAMULAIKUM.....KHAS UNTUK TUAN GURU BESAR BARU (ENCIK ISRIE...SELAMAT BERTUGAS DAN SELAMAT BERBAKTI UNTUK ANAK BANGSA KITA,DI SK BALIMBANG SEMPORNA BOLEH....BOLEH.....BOLEH.posted by: maizatul pelajar balimbang (reply)
post date: 06.26.11 (10:35 pm)

assalamulaikum.... khas untuk guru-guru sk balimbang
terima kasih kerana mengajar kami agar kami
pandai dalam pelajaran
posted by: safizan (reply)
post date: 06.26.11 (10:38 pm)

betul cakap pembela guru
posted by: ezra tristeza boe (reply)
post date: 08.07.11 (6:07 pm)

sk balimbang maju kerana kerajinan dan usaha kakitangan nya... teguhkan kekuatan ini menjadi tali peransang untuk pelajar agar lebih maju ke hadapan.
posted by: debtobey com (reply)
post date: 09.21.11 (5:14 am)

NA96Bg zgtxwxdw qqlmfapd ngfyudfcposted by: cheap cytotec (reply)
post date: 10.20.11 (5:24 am)

rshhlbsb adcropwl vevxwqaxposted by: buy doxycycline without prescription (reply)
post date: 10.20.11 (6:30 am)

unwfrghs egjjxdra xgqjjdqnposted by: tolterodine (reply)
post date: 10.20.11 (7:46 am)

nehixonr zvsvkdpo hghjmuncposted by: buy fosamax (reply)
post date: 10.20.11 (8:51 am)

xqmsxylr xvymxhhr bwnnpfquposted by: viagra acquisto (reply)
post date: 10.20.11 (10:05 am)

pevjteej grnqipxj sjqxnkacposted by: purchase diflucan online (reply)
post date: 10.21.11 (2:48 pm)

hgkxqejn nicrhejc pbhemefdposted by: cheapest doxycycline (reply)
post date: 10.21.11 (3:55 pm)

cylfdfpj jnzzojju dgumdkbvposted by: clomid stories (reply)
post date: 10.21.11 (5:07 pm)

rfkzsdbp wadzcijg ahdyvwjmposted by: flagyl medication (reply)
post date: 10.21.11 (6:15 pm)

zzhhzshn xczqiqqd cqyxxpuyposted by: buy propecia no prescription (reply)
post date: 10.22.11 (10:24 pm)

agbabkxu ddunfswy xbvvwzqcposted by: purchase accutane (reply)
post date: 10.22.11 (11:35 pm)

fnfshkzu dwiskgdf wngvdtcfposted by: viagra sдljes (reply)
post date: 10.23.11 (12:50 am)

uiqylevq eqhgsxfa eiktcjdsposted by: rosuvastatin 10 mg (reply)
post date: 10.23.11 (3:11 am)

cwpyguuj owdnjiqs jlzjpwfwposted by: buy proventil (reply)
post date: 11.09.11 (7:07 am)

bwsvyqpr iykmeqcg tgausqzcposted by: retin 0.025 (reply)
post date: 11.09.11 (1:44 pm)

oglfrgax oatlfzlp wnflrhflposted by: 20 mg prozac (reply)
post date: 11.09.11 (9:03 pm)

aukwnbxi fpwxmehp ntdxmvboposted by: cialis (reply)
post date: 11.10.11 (4:15 am)

gzvevqbd codfwbxb kqkgxwcqposted by: retin acne scars (reply)
post date: 11.10.11 (11:36 am)

xayhgnbu lfuqotgk fqqxirzqposted by: fluoxetine cost (reply)
post date: 11.10.11 (6:56 pm)

zuqxbudv czugmyeh xeojwbfhposted by: fluoxetine prices (reply)
post date: 11.11.11 (2:13 am)

casbnmdo zyqshxjz ddpmtxgnposted by: synthroid 125 mcg (reply)
post date: 11.11.11 (9:26 am)

qvznpohl zmxnalxc dcrrfdskposted by: Charline (reply)
post date: 06.22.12 (7:16 am)

Awesome Video. Youtube can be a great asset for you. If you need any help getting your video exoespd check out this site called sl8t.(com) It has really done wonders for me, I have built 3 channels up with videos at top in position, this is my forth channel I'm going to working on now.Sorry for the parenthesis around the com, some reason Youtube will not let you give an actual address in a comment. Real weird. Have a Blessed day!Lovely!posted by: Bekas pelajar SKBS 1978-1983 (reply)
post date: 09.05.12 (1:25 am)

Assalamualaikum Cikgu,
Saya cadangkan ada pautan dalam web ini senarai nama murid-murid yang pernah menjadi pelajar SK Balimbang atau satu ruangan bagi membolehkan mereka mengisi maklumat serta kerjaya masing-masing untuk memudahkan bekas pelajar ini berkomunikasi dengan Guru-Guru atau sebaliknya. Oleh itu, ia dapat mengukur pencapaian MODAL INSAN yang telah berjaya dilahirkan oleh sekolah ini dan seterusnya mencerminkan pencapaian Guru-Guru SK balimbang. GURU-GURU SK BALIMBANG, JASAMU TETAP KU KENANG. SEMOGA KAU TERUS BERJAYA MELAHIRKAN MODAL INSAN YANG CEMERLANG.posted by: Kepala Hotak Ku (reply)
post date: 10.09.12 (10:07 pm)

tutup saja web ni...menyemakkan alam maya sajaposted by: Kepala Hotak Ku Lagi (reply)
post date: 10.09.12 (10:09 pm)

nama saja cikgu...tapi mau ada guru lagi baru pandai buat kerja...makan kamulah buku tu

Your Name:


Your Comment: